Zájemci se mohou hlásit na přípravný kurz Seznámení s hudební vědou. Mohou ho také darovat

Kurz Ústavu hudební vědy FF UK v rámci celoživotního vzdělávání je určen všem, kteří si chtějí prohloubit znalosti na přijímací zkoušku do studijního programu Hudební věda, ale též pro ty, kteří by se rádi seznámili se základy odborné muzikologické práce a rozšířili si znalosti zejména v oblasti dějin hudby a hudební teorie. Nově je možné kurz zakoupit i jako dárkový poukaz.

Výuka bude realizována formou přehledových přednášek a cvičení (dějiny hudby, hudební teorie a případně i volitelných přednášek – například etnomuzikologie), seminářů k vybrané problematice (práce s odbornými texty) a praktických cvičení (přehrávky, videoprojekce, sluchová cvičení, základy hudební teorie a analýzy skladeb).

Zápis, zahájení a vstupní lekce se konají v pátek 23. února 2024 od 15:00 do 18:15učebně č. 230 v Národní knihovně ČR, Praha 1, Klementinum (2. patro).

Rozsah kurzu je 48 vyučovacích hodin (12 čtyřhodinových lekcí). Výuku zajišťují vyučující Ústavu hudební vědy FF UK.

Garantem kurzu je doc. Mgr. Eduard Douša, Ph.D. z Ústavu hudební vědy FF UK.

Zapsat se můžete zasláním přihlášky na e-mail uhv@ff.cuni.cz.

Další informace můžete získat telefonicky (+420 221 619 224) či e-mailem (uhv@ff.cuni.cz) na sekretariátu Ústavu hudební vědy FF UK.

Pokud chcete účast v kurzu věnovat jako dárek, je možnost zakoupit dárkový certifikát s podpisem garanta kurzu v přihlášce.

Více informací naleznete zde.


Související články