Přednášky vyučované na FF UK otevřené pro studenty a studentky středních škol

Pokud jste studentem/kou střední školy a chcete zjistit, jak probíhá vyučování na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, poslechnout si přednášku z oboru, který vás zajímá, a vyzkoušet si, zda je pro vás daný obor vhodný, můžete se zúčastnit otevřených přednášek pro studující středních škol.

Pro zimní semestr akademického roku 2023/2024 nabízíme možnost zúčastnit se vybraných přednášek z následujících oblastí: historie, dějiny umění, psychologie, český jazyk, germanistika a filozofie.

Z důvodu kapacity místností, ve kterých se přednášky konají, je kapacita účastníků ze středních škol omezena, proto je nutné se předem registrovat v rezervačním systému zde. Přihlašovat se lze na přednášky vyučované v zimním semestru – tedy od října 2023 do ledna 2024.

Přednášky probíhají v hlavní budově na náměstí Jana Palacha 1/2 (Praha 1) nebo v budově v Celetné 20 (Praha 1) – u každé nabízené přednášky je v rezervačních systému uvedeno místo i čas výuky.

Pokud máte zájem o jinou přednášku, kterou v tomto semestru nenabízíme, můžete sami kontaktovat ústav/katedru, kde se daný předmět vyučuje, a domluvit se na vaší účasti s přednášejícím – přednášky na vysokých školách jsou vždy otevřeny zájemcům z řad veřejnosti, pouze je nutné se předem domluvit kvůli kapacitám výukových prostor.


Související články