Dům zahraniční spolupráce zve na akci Příští stanice svět

Během Dne mezinárodního vzdělání 22. června 2023 se v Domě zahraniční spolupráce (Na Poříčí 4, Praha 1) uskuteční řada workshopů, diskusí a interaktivních hudebních vystoupení. Na akci je možné se dozvědět více o zahraniční mobilitě v rámci různých programů a poslechnout si zkušenosti administrativních koordinátorů i účastníků mobilit. Vstup je volný.

V zasedacích místnostech EVROPA a SVĚT se budou konat od 10:00 do 18:00 workshopy a diskuse s hosty, kteří se podělí o své osobní příběhy, poznatky a tipy ze zahraničních studií, stáží a dobrovolnictví. V místnosti VESMÍR pak můžete pomocí virtuální reality objevovat nové metropole, vyzkoušet si cestu japonským rychlovlakem nebo se rozhlédnout z nejvyšších budov světa. Registrace do místností je možná na místě, kapacita je však omezená. Je možné se zaregistrovat také předem prostřednictvím webového formuláře.

Na hlavní stage se můžete těšit na interaktivní hudební vystoupení, one-woman show Kláry Jíchové, slam poetry Anatola Svahilce a Tukana nebo koncert hudebnice Marley Wildthing. V rozhovoru s Lenkou Kosmatovou alias Chica Checa se dozvíte, jak se i díky Erasmu stát globálním občanem a prožít celosvětové dobrodružství. Celou akcí bude provázet moderátor Jakub Ouvín.

Více informací se dozvíte na oficiálních stránkách akce.

Dům zahraniční spolupráce je česká národní agentura pro mezinárodní vzdělávání a výzkum. Stará se o více než dvě desítky evropských programů a sítí, pomáhá rozvíjet kvalitní mezinárodní vzdělávání v ČR a spolupracuje s českými univerzitami, firmami, neziskovými organizacemi i odborníky.


Související články