e-Kniha týdne #02: Intelligibility, Oral Communication, and the Teaching of Pronunciation

Milé čtenářky, milí čtenáři, vítejte u nového seriálu Knihovny FF UK, jehož cílem bude pravidelně upozorňovat na zajímavé elektronické tituly z nabídky Univerzity Karlovy. Druhým naším tipem je publikace Intelligibility, Oral Communication,
and the Teaching of Pronunciation z edice Cambridge Applied Linguistics. Přínosná může být (nejen) studentům, vyučujícím a badatelům oborů lingvistiky, pedagogiky, fonetiky a filologům či zájemcům o studium cizích jazyků obecně.

Více o titulu

Správné pochopení srozumitelnosti je základem efektivní výuky výslovnosti, a s ní i úspěšné výuky mluvení a poslechu. Výslovnost výrazně ovlivňuje schopnost studentů jazyků, aby jim bylo porozuměno, a aby oni porozuměli řeči ostatních. Ne ale všechny prvky výslovnosti jsou stejně důležité. Se silným důrazem na výuku ve třídě a na to, jak se může k výuce výslovnosti efektivněji přistupovat v různých kontextech výuky, tato kniha poskytuje důležitý zdroj pro výzkumné pracovníky výslovnosti se zřetelem na praktická využití. Tím se ukazuje, jak výzkumy srozumitelnosti pronikají do výuky výslovnosti v komunikačních cvičeních, a jak učitelé mohou začlenit poznatky o srozumitelnosti do své výuky.

Přístup a odkazy

Titul je přístupný na platformě Cambridge Core a nejpohodlněji se k němu lze dostat přes Portál e-zdrojů (viz níže).

⚠️ Pozor, titul je v rámci Cambridge Core přístupná na UK pouze do 12. srpna 2019 a poté se podle dat o využití rozhodne, zda bude titul pořízen formou trvalého nákupu (informovali jsme zde). Do 12. srpna ale máte možnost cokoliv z Cambridge Core stáhnout v plném textu ve formátu PDF či uložit do Kindle či cloudových úložišť.

  • Odkaz na Cambridge Core na Portálu elektronických zdrojů (funguje odkudkoliv), pro přístup k sérii využijte vyhledávací políčko. PŘEJÍT
  • Odkaz na záznam titulu. Pozor, bude fungovat jen z univerzitních počítačů. PŘEJÍT
  • Více informací o elektronických zdrojích. PŘEJÍT

Související články