ECES Scavenger Hunt: Studenti FF UK ukáží zahraničním studentům Prahu v orientační hře

Domluvíte se anglicky a v Praze nezabloudíte? Zapojte se do ECES Scavenger Hunt, akce pro zahraniční studenty 5. září odpoledne, na níž se spolu s účastníky programu zapojíte do orientační a poznávací hry. Kromě zábavy si odnesete také 500 Kč (podmínkou je studium na FF UK, odměna bude vyplacena formou stipendia) a večer můžete ještě zažít plavbu po Vltavě. Přihlášky přes formulář posílejte do 24. srpna. Akci pořádá Zahraniční oddělení FF UK.

ECES Scavenger Hunt je určen zahraničním studentům zimního semestru programu East and Central European Studies (ECES). Ve středu 5. září odpoledne (13–17 hod) je pro ně připravena orientační hra, při které se v doprovodu českých studentů vypraví městkou hromadnou dopravou na určená místa v Praze: dosažení místa prokáží společnou fotografií; zároveň se na každém místě pokusí odpovědět na zadanou otázku. Tým, který navštíví nejvíce míst a zodpoví nejvíce otázek, zvítězí. Výchozím a cílovým bodem jsou schody Rudolfina.

Čeští studenti, průvodci zahraničních účastníků, se před akcí zúčastní krátké informační schůzky. Po dobu akce budou účastníkům, kteří v tu dobu budou v Praze teprve druhý den a nemluví česky, pomáhat s navigací a vysvětlovat, jak funguje doprava po městě. Zapojeným studentům může být nabídnuta spolupráce na dalších akcích pro účastníky programu ECES.


Související články