Studenti FF UK bojují o vítězství v Social Impact Award

Studenti Andragogiky a personálního řízení a Psychologie Kryštof Ekl, Dominik Fojtík a Josefína Kuchařová se svým projektem Phoenix Nest v květnu postoupili do finále Social Impact Award, akceleračního a vzdělávacího programu v oblasti společensky prospěšného podnikání. Do 1. října probíhá veřejné hlasování, v němž se rozhodne o konečných vítězích.

Cílem Phoenix Nest je pomáhat mladým lidem najít takové životní směřování, které bude co nejlépe zohledňovat jejich silné stránky, hodnoty a zájmy. Jde o snahu zlepšit současnou situaci, která se projevuje například tím, že až 56 % bakalářských studií končí neúspěšně a pouze 13 % českých zaměstnanců dělá svou práci se zápalem.

Podle týmu Phoenix Nest je proto potřeba mladým lidem jednak pomoci si vlastní silné stránky, hodnoty a zájmy uvědomit, jednak jim zprostředkovat zkušenosti s různými možnostmi uplatnění těchto vlastností v práci. Workshopy zaměřené na tato témata bude pak tým Phoenix Nest nabízet i jako součást adaptačního programu pro studenty FF UK, který zaštiťuje Poradenské centrum Hybernská.

Myšlenka Phoenix Nest se přitom zrodila v Inovační laboratoři, praktickém projektovém semináři zaměřeném na společensky prospěšné inovace, který v rámci Kampusu Hybernská vede Jan Veselý. „Bez inspirace a mentoringu od Honzy bych vůbec netušil, jak se do podobného projektu pustit,” říká Kryštof Ekl.

Po celé léto měl tým Phoenix Nest navíc k dispozici vlastní kancelář přímo v Kampusu, a to díky dalšímu projektu Kampusu – Studentské Hybernské – který v rámci studentské rezidence umožňuje studentům se se svými projekty hlásit do výběrového řízení o využívání této kanceláře. „Bylo skvělé mít přímo v centru svůj ,pokojíček‚, kde jsme se mohli v klidu scházet a pracovat,” hodnotí Josefína Kuchařová.

Podpořte svým hlasem do 1.10. naše studenty a pomozte jim tak v jejich záměru.

Petr Kukal, mluvčí FF UK


Související články