Knihovna (2015)

FF > 2015

Knihovna Českého egyptologického ústavu – Knihovna Jaroslava Černého: pokračování seriálu o Knihovně FF UK

První knihy pro tehdejší Egyptologický seminář získal tehdy František Lexa již v roce 1919. V jeho úsilí vybudovat knihovnu na světové úrovni pokračoval po dobu svého působení na UK jeho žák Jaroslav Černý.

Historický kabinet: pokračování seriálu o Knihovně FF UK

Historický kabinet patří k největším oborovým knihovnám FF UK. Ve fondu se dnes nachází více než 115 tisíc jednotek, jež jsou umístěny jednak ve vlastním skladu knihovny, jednak v pracovnách, učebnách a externích depozitářích.

Knihovna Katedry středoevropských studií: pokračování seriálu o Knihovně FF UK

Knihy ve správě Knihovny KSES jsou rozděleny mezi dvě budovy, pět místností a tři dílčí knihovní sbírky. Knihovna KSES je jedinou pobočkou Knihovny FF UK, která svůj fond zpřístupňuje ve třech pracovnách.

Knihovna Celetná: pokračování seriálu o Knihovně FF UK

Knihovna Celetná je po Knihovně Jana Palacha druhou nejvyužívanější oborovou knihovnou FF UK. V posledních měsících zde probíhá aktualizace fondu reflektující zejména potřeby uživatelů z řad akademické obce.

Knihovna Ústavu etnologie: pokračování seriálu o Knihovně FF UK

Víte, co znamenají slova paškál, klát, stoupa nebo katr? V čem se mýlil Karel May? Kde žijí Hotentoti? Odpovědi najdete v Knihovně Ústavu etnologie, která od dubna 2013 prošla kompletní proměnou.

Knihovna FF UK: první díl seriálu o fakultních knihovnách

Cyklus článků postupně představí jednotlivé fakultní knihovny. V prvním díle se podrobněji seznámíme s Knihovnou FF UK od jejího založení až po současnost a s projekty, na nichž se knihovna podílí.

Píšete diplomovou práci nebo jiný odborný text a chcete efektivně citovat?

Využijte nástroj na automatickou tvorbu citací – Citace PRO K dispozici zde jsou užitečné funkce, které vám usnadní citování – např. si můžete stáhnout užitečné doplňky do Wordu nebo do internetových prohlížečů. Po přihlášení můžete své citace ukládat, upravovat, třídit do složek, přidávat k nim své poznámky, anotace a klíčová slova i hromadně exportovat do MS Word, PDF nebo TeX. Složky můžete […]

Knihovna FF UK uspořádala pro děti zaměstnanců Noc s Andersenem

V loňském roce se Knihovna FF UK zúčastnila jako první akademická knihovna akce na podporu dětského čtenářství Noc s Andersenem. Letošním motivem byli Drdovi čerti.