Zapojte se do fakultního kola soutěže Student a věda – lingvistika

Soutěž je určena pro studenty bakalářských a navazujících magisterských programů. Soutěžní práce nejsou tematicky omezeny, ale týkat se musí lingvistiky (mohou být i interdisciplinární). Termín pro elektronické zasílání příspěvků je neděle 23. dubna 2023 ve 20:00. Fakultní kolo pod záštitou děkanky FF UK proběhne 27. dubna 2023 v 16:00 v místnosti P300 na hlavní budově FF UK.

Jazykem příspěvků je čeština, případně slovenština nebo angličtina. Ústní prezentace probíhá česky nebo slovensky. Porota soutěže hodnotí na základě výkonu v písemné práci, ústní prezentaci a argumentaci v diskuzi.

Studenti, kteří se umístí na prvních třech místech fakultního kola, získají odměnu 5 000 Kč, 3 000 Kč a 2 000 Kč a postoupí do celostátního kola na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, která soutěž pořádá.

Do hlavní soutěže mohou postoupit maximálně tři studenti z každé fakulty, a to na základě výsledků fakultních kol. Vítězné příspěvky celostátního kola budou publikovány v recenzovaném sborníku z konference. Celostátního kola se mohou zúčastnit pouze ti studenti FF UK, kteří prošli fakultním kolem (náklady spojené s účastí v celostátním kole hradí fakulta formou stipendia).

Veškeré podmínky naleznete na webu soutěže.


Související články