Překonejte strach a rozjeďte vlastní projekt

Vyberte si z volitelných předmětů Centra pro přenos poznatků a technologií, které vám otevřou nové obzory. V kurzech se studenti setkávají s odborníky z praxe a klade se v nich důraz na praktickou využitelnost poznatků. Zapojit se můžete, ať už nějaký prvotní nápad máte, nebo ještě ne.


Inovační laboratoř – Rozjeď projekt

V praktickém projektovém semináři zažijete tvorbu nové služby nebo produktu od nápadu až po realizaci. Účastníci si odnášejí zkušenosti s vytvořením něčeho z ničeho, překonáváním vlastního strachu a s tím, že hotové je lepší než perfektní.

Nápad ani tým není potřeba. Námětů je všude dost a na prvotním nápadu ani tolik nezáleží. Jde především o získání zkušenosti s realizací. Nápad se navíc v průběhu experimentování obvykle i značně promění. Na projektu můžete pracovat jen sami, nebo si na místě vytvořit tým, pokud budete chtít. Jelikož se jedná o předmět dostupný pro všechny fakulty, je možné vytvořit i týmy mezioborové.

Mezi minulé studentské projekty patřily například e-čtečky pro seniory, které byly oceněné v inovačním maratonu Nakopni Prahu, bojovka zaměřená na zábavné poznání Prahy nebo podcast Dva brehy. Více projektů naleznete v dolní části webu Inovační laboratoře.

Kód v SIS: TVOL0006 (4 kredity)


Map the System – Zmapuj systém a nastartuj změnu

Pokud se zajímáte o společnost a její problémy a chtěli byste hledat způsoby, jak se dá pracovat na systémové změně, zkuste dvousemestrální předmět Map the System.

Kurz je velmi vhodný, i když ne nutně, pro doktorandy, kteří své osvojené znalosti a nástroje mohou aplikovat na vybraný společenský nebo enviromentální problém, který je zajímá nebo je aktuální pro některou z organizací občanského sektoru. Znalosti se tak okamžitě propojí s praxí. Navíc je možné pracovat v mezioborovém týmu a využívat při tom podporu lektorů i expertů. Předmět vede k úspěšnému podání přihlášky do českého kola soutěže Map the System, jehož vítěz se zúčastní soutěže v Oxfordu.

V předmětu jsou vítáni jak jednotlivci, tak už spolupracující týmy. Více informací o kurzu naleznete na webových stránkách Centra pro přenos poznatků a technologií (CPPT) nebo se zúčastněte se informačního setkání 4. října od 14:00 v Kampusu Hybernská. Více informací o soutěži Map the System naleznete v češtině zde nebo angličtině na webových stránkách Univerzity v Oxfordu.

Kód v SIS: TVOL0015 (6 kreditů)


Další vypsané předměty CPPT můžete najít zde.


Související články