Centrum strategických regionů vypisuje kurzy thajštiny a komunitního tlumočení vietnamštiny a mongolštiny

Centrum nabízí v zimním semestru 2022/23 dva kurzy thajského jazyka pro začátečníky a také kurz Základy komunitního tlumočení v kulturně rozmanitém prostředí v kombinacích čeština – vietnamština a čeština – mongolština. Zápis předmětů probíhá do 14. října.

Sawatdee! – Učte se thajsky

Kurzy thajského jazyka jsou určené všem zájemcům z řad studentů. Jazykový kurz je spojen s uvedením do kulturních reálií. Kurz vede lektorka a rodilá mluvčí dr. Pattarawan Youyen, která přednáší v angličtině. Předmět je možné si zapsat jako volitelný bez dalších podmínek.

Listening and Speaking Thai I, kód předmětu v SIS: ATJ100220

Reading and Writing Thai I, kód předmětu v SIS: ATJ100221

Základy komunitního tlumočení v kulturně rozmanitém prostředí

Kurz tlumočení pro mluvčí vietnamštiny nebo mongolštiny se koná v pátek v čase 9:10–10:40 v Celetné 20 (učebna 506). Je otevřen všem studentům Univerzity Karlovy bez ohledu na jejich specializaci a určen všem, kteří se zajímají o otázky kulturního překladu a praktickou komunikaci a tlumočení mezi vietnamštinou a češtinou nebo mezi mongolštinou a češtinou.

Podmínkou je vstupní znalost vietnamštiny nebo mongolštiny minimálně na úrovni B, která bude ověřena u vstupního pohovoru se zapsanými studenty.

Vyučující: Jiří Kocourek (Katedra sinologie FF UK), dr. Veronika Kapišovská (Ústav asijských studií FF UK)

Kód předmětu v SIS: AVN100153


Kurzy jsou realizovány s podporou z projektu CRP MŠMT.

 

 

 

 


Související články