Pojďte s námi na Karlovku. Připojte se online v sobotu 29. ledna

Univerzita Karlova zve všechny zájemce o studium na online informační den Na Karlovku Online. Vysílání tematicky zaměřených videí bude pro všechny uchazeče o studium na UK dostupné v sobotu 29. ledna. Diváci se mohou těšit nejen na videa nabitá informacemi a postřehy současných studentů, ale rovněž na možnost chatovat se zástupci všech 17 fakult, vč. Filozofické fakulty UK.

Řada akcí pro uchazeče o studium na Univerzitě Karlově pokračuje i v roce 2022. Na Karlovku Online poskytne kompletní informace o nabídce studijních programů, podrobnosti o přijímacím řízení pro akademický rok 2022/2023, podmínkách studia, možnostech ubytování a množství dalších užitečných rad.

Všech 17 fakult se představí ve dvou tematických blocích. V jednom vysílacím pásmu najdou „své“ fakulty zájemci o společenskovědní programy, ve druhém pak studenti se zájmem o lékařství a přírodní vědy. FF UK se představí jako první, a to v 10:00 online nebo v přednáškové místnosti 300, 3. patro Právnické fakulty UK, nám. Curieových 901/7, Praha 1.

UK divákům nabídne jednak informační přednášky k organizačním a praktickým náležitostem, ale i vhled do studentského života a osobní postřehy současných studentů. Nebudou chybět ani reportážní videa Janka Rubeše, který se osobně vydal na všechny fakulty UK a zjistil „Jak to u nás vypadá“.

Pokud uchazeče při sledování cokoliv napadne, mohou od 9:00 do 16:00 využít chat. Chatovat mohou se zástupci všech fakult. Pro dotazy k ubytování a stravování bude k dispozici chat Kolejí a menz. Díky Centru Carolina, které na univerzitě poskytuje podporu studentům se znevýhodněním, proběhne chat i v českém znakovém jazyce.

Studenti středních škol a gymnázií mají jedinečnou šanci získat potřebné informace před svým zásadním životním rozhodnutím. „Chceme uchazečům o vysokoškolské studium poskytnout dostatek informací pro správné rozhodnutí v jejich navazujícím studentském životě. Termín podání přihlášek se blíží a je důležité zvolit si ten správný směr. Věřím, že náš online den k tomu přispěje, doplňuje Ludmila Součková z UK POINTU.

Odkaz na online vysílání najdete zde. Více informací naleznete na webové stránce: nakarlovku.cz.

 

ZA SPRÁVNOST:

Mgr. Václav Hájek

Tiskový mluvčí UK
Odbor vnějších vztahů
Univerzita Karlova
tel: +420 224 491 248
mob: 721 285 565
e-mail:
pr@cuni.cz


Související články