Pojďte s námi Na Karlovku – informační den UK startuje v sobotu 13. listopadu v Praze

Univerzita Karlova zve všechny zájemce o studium na informační den, který nově nese název Na Karlovku. Akce pro všechny uchazeče o vysokoškolské studium se letos uskuteční v prostorách Právnické fakulty na pražském Starém Městě, v sobotu 13. listopadu od 9 do 16 hodin. Návštěvníci se mohou těšit nejen na informace o možnostech studia na UK, ale rovněž na bohatý doprovodný program.

Akce pro uchazeče o studium na Univerzitě Karlově nabídne nabitý program všech 17 fakult a zavede návštěvníky k jednotlivým fakultním stánkům, kde najdou nejen kompletní informace o nabídce studijních programů, ale zároveň získají podrobnosti o přijímacím řízení pro akademický rok 2022/2023, podmínkách studia, možnostech ubytování a množství dalších užitečných rad.

V přednáškových sálech na současné studenty středních škol čekají zástupci jednotlivých fakult s důležitými informacemi k přijímacímu řízení i obsahu jednotlivých studijních programů. Jejich přednášky doplní zástupci studentských spolků, ředitelka Ústřední knihovny UK a vedoucí Centra Carolina, která se zaměří na uchazeče se speciálními potřebami. Součástí doprovodných přednášek bude i přehled možností studijních pobytů v zahraničí.

Návštěvníci jsou také zváni do tzv. studentské zóny. „Tady si mohou neformálně popovídat se současnými studenty jednotlivých fakult o jejich zkušenostech se studiem. A komu by ani to nestačilo, může se zapojit do praktických činností pod jejich vedením,“ doplnila Lída Součková z UK POINTU.

Akce je pro všechny návštěvníky zdarma.

 

ZA SPRÁVNOST:

Mgr. Václav Hájek

Tiskový mluvčí UK
Odbor vnějších vztahů
Univerzita Karlova
e-mail:
pr@cuni.cz

 


Související články