Univerzita Karlova připravuje akci Na Karlovku online. Představí na ní možnosti studia na UK

Univerzita Karlova připravuje v rámci komunikace s uchazeči o studium ojedinělou novinku. Vůbec poprvé v historii se rozhodla představit možnosti studia na jednotlivých fakultách v online prostředí. Akce s názvem Na Karlovku online se bude konat v sobotu 28. listopadu od 9 do 16 hodin na webu www.nakarlovku.cz. Celý den na něm budou moci zájemci zjišťovat informace o studiu a přijímacím řízení pomocí on-line chatů a streamů se zástupci všech 17 fakult UK. Ve videích představí uchazečům Univerzitu Karlovu investigativní novinář a influencer Janek Rubeš.

Univerzita Karlova se rozhodla jít letos v komunikaci s uchazeči zcela novou cestou. V době, kdy se nemůžeme setkávat se zájemci o studium osobně, připravujeme pro všechny virtuální setkání – on-line informační den, který jsme nazvali NA KARLOVKU online.

Těším se na všechny uchazeče a věřím, že na veletrhu získají všechny potřebné informace pro svá rozhodnutí. Přál bych si, aby doba distančního setkávání brzy pominula a měli jsme možnost zájemce o studium přivítat na univerzitě prezenčně,“ uvedl rektor Univerzity Karlovy prof. Tomáš Zima.

Pro všechny zájemce o studium budou na webové stránce připraveny nejen důležité informace o tom, co a jak lze na UK studovat, ale především on-line chaty se studenty i pedagogy jednotlivých fakult, fakultní videa či zajímavé tematické přednášky. Představíme uchazečům Univerzitu Karlovu a provedeme je přijímacím řízením.

Velmi ráda bych pozvala všechny zájemce o studium na akci Na Karlovku online. Pro tuto příležitost jsme připravili zcela nový web, jehož cílem je být uchazečům co nejblíže. Otevřeme 19 chatovacích místností a zázemí našich fakult a to, jak to na nich chodí, vám prostřednictvím videí stylem sobě vlastním přiblíží investigativní novinář Janek Rubeš,“ doplňuje Mgr. Ludmila Součková, vedoucí UK Pointu a organizátorka akce.

 

  • TERMÍN: sobota, 28. listopadu 2020
  • ČAS: 9 – 16 hodin
  • KDE: www.nakarlovku.cz

Facebookovou událost Na Karlovku online najdete zde.

Video Janka Rubeše je ke zhlédnutí zde.


Související články