Nový seriál e-Kniha týdne: American Literature in Transition

Milé čtenářky, milí čtenáři, vítejte u nového seriálu Knihovny FF UK, jehož cílem bude pravidelně upozorňovat na zajímavé elektronické tituly z nabídky Univerzity Karlovy. Prvním naším tipem je 10 dílná série American Literature in Transition, která může být přínosem (nejen) pro studenty a pedagogy zabývající se moderní americkou literaturou.

Více o sérii

American Literature in Transition nabízí ucelený nový přehled amerického literárního života. Tato série je výjimečná svým rozsahem a hloubkou, a svými novými, kritickými pohledy a přístupy zachycujícími neustálé změny v americké literatuře 20. a 21. století.

Opírá se o významná desetiletí – jazzový věk, Velká hospodářská krize, Studená válka, 11. září 2001 – tedy o zásadní body obratu v americké historii. Každá z těchto knih různým způsobem zpochybňuje dominantní přístupy k obdobím literatury pouhým posunutím zaměření od toho, co se stalo, a snaží se naopak porozumět, jak a proč se to stalo.

Celkově vzato tato série knih představuje nový druh literární historie ve stoletích intenzivní kulturní a literární tvorby, století osvobození a také století obrovského ničení. Sérii lze označit jako revizní projekt založený na již existujících debatách o literatuře, nabízející zcela novou analýzu americké literatury.

Přístup & odkazy

Série je přístupná na platformě Cambridge Core a nejpohodlněji se k ní lze dostat přes Portál e-zdrojů (viz níže).

⚠️ Pozor, série je v rámci Cambridge Core přístupná na UK pouze do 12. srpna 2019 a poté se dle dat o využití rozhodne, zda budou tituly pořízeny formou trvalého nákupu (informovali jsme zde). Do 12. srpna ale máte možnost cokoliv z Cambridge Core stáhnout v plném textu ve formátu PDF či uložit do Kindle či cloudových úložišť.

  • Odkaz na Cambridge Core na Portálu elektronických zdrojů (funguje odkudkoliv), pro přístup k sérii využijte vyhledávací políčko. PŘEJÍT
  • Odkaz na sérii. Pozor, bude fungovat jen z univerzitních počítačů. PŘEJÍT
  • Více informací o elektronických zdrojích. PŘEJÍT

 


Související články