Katedra sociologie FF UK spolupořádá devátý ročník konference Naše společná přítomnost. Jeho tématem je odpovědná spotřeba

Program bude pobíhat 24. dubna v Kampusu Hybernská a 25. dubna v Celetné 20. Hlavní pořadatelkou za Filozofickou fakultu UK je Eva Kyselá.

V Kampusu Hybernská se 24. dubna od 16 hodin uskuteční diskuse se studenty, iniciátory hnutí i odpovědného podnikání, dále workshopy, seznámení s cirkulární ekonomikou i sdílením věcí a výstava. Smyslem této části je zapojit veřejnost, sdílet nápady a vzájemně se inspirovat. Součástí akce bude také doprovodný program. Na tento den není třeba se registrovat.

V Zelené posluchárně Celetné 20 proběhne 25. dubna od 9:30 akademická konference. Ta nabídne příspěvky akademiků z různých disciplín, mimo jiné se zde představí i doktorandky Radky Hanzlové z Katedry sociologie FF UK. Konference bude zakončena panelem zástupců akademické, státní, soukromé i umělecké sféry. Abstrakty jednotlivých příspěvků a formulář registrace jsou k dispozici na konferenčním webu.

Cílem konference je nejen sdílení výsledků výzkumu a akademická debata, ale rovněž propojení akademické sféry s dalšími sférami života, od individuálních snah odpovědné spotřeby přes podnikání a státní sektor až po občanské a umělecké iniciativy. Účast na obou akcích je zdarma.

Konferenci dále spolupořádá Centrum pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy, Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové a Ústav pro soudobé dějiny Akademie věd ČR. Na konferenci se rovněž podílí Regionální centrum expertizy Česko, spolufinancována je Technologickou agenturou České republiky.

Petr Kukal, mluvčí FF UK


Související články