Mezinárodní den archeologie spolupořádají archeologická pracoviště FF UK již popáté

Přijďte v sobotu 20. října od 10:00 do 16:00 hodin slavit spolu s námi svátek archeologie do areálu pražského Karolina. Jako každý rok se můžete těšit na množství workshopů a přednášek, které vám přiblíží dobrodružný svět archeologie.

V atraktivních prostorech nádvoří staroslavného Karolina (vchod z Celetné 20) si budou moci malí i velcí návštěvníci vyzkoušet práci archeologů, etnologů a antropologů a zároveň nahlédnout do tajů života v pravěku, středověku a v egyptském i evropském starověku. Program bude doplněn krátkými pětiminutovými přednáškami na zajímavá témata – již tradičními Archeologickými jednohubkami.

Dokumentace kostrového hrobu a archeologický výzkum nanečisto, originály i repliky archeologických nálezů, nemocné kosti, štípání pazourku, drcení obilí a pravěká kuchyně, ukázka římské výzbroje, staroegyptské a antické hry, mumifikace v praxi nebo pravěké jeskynní umění, to je jen zlomek aktivit, na které se návštěvníci letošního ročníku mohou těšit.

Na akci se podílí Ústav pro archeologii, Ústav pro klasickou archeologii, Český egyptologický ústav a Ústav etnologie FF UK, Hrdličkovo muzeum člověka PřF UK, Národní památkový ústav a Česká archeologická společnost.

Mezinárodní den archeologie se každoročně slaví po celé republice. Jednotlivé akce lze najít na webu denarcheologie.cz


Související články