Studenti anglistiky zvou na premiéru divadelní hry Prague to New Orleans via UFO

Studenti anglistiky srdečně zvou na světovou premiéru divadelní hry Prague to New Orleans via UFO – zábavnou komedii od amerického básníka Vincenta Farnswortha.

Hra odehrávající se v Praze krátce po povodních v r. 2002 a částečně v New Orleans vtipně ukazuje, co všechno se může stát, když se český archeolog Jan rozhodne prozkoumat sarkofág  objevený v tajuplných bažinách za velkoměstem New Orleans.

Plně zvyklá na život v Praze, Janova americká manželka Penelope je silně proti takovému vědeckému výletu, a to nejen proto, že její vlastní otec před lety v těchto bažinách sám za velmi zvláštních okolností zmizel. Celkovou situaci nevylepšuje ani náhlý příjezd její matky Francine. Frustrovaná celkovou situací, Penelope propadá hysterii, kterou nedokáže vyléčit ani návštěva oblíbeného obchodu s potravinami.

Nucen odcestovat bez ní, Jan se nakonec vydává do tajemných bažin jen po boku Francine, kterou nepřestává pronásledovat osud jejího zmizelého manžela. V tajemném nebezpečném prostředí ale na něj čeká i jiné překvapení než starobylý sarkofág, a to zjištění, že na světě existuje i jeden velmi netradiční způsob, jakým se do New Orleans dá dostat.

V této krátké komedii vystupují studenti anglistiky po boku profesionálních amerických herců. Jedná se tak o jedinečnou spolupráci, jejímž výsledkem jsou představení založená na skvělých hereckých výkonech.

Představení se odehrají 23., 24. a 27. června od 19:30 ve Studiu Kámen.

facebookový profil divadelního uskupení D-Theatre


Související články