FF UK zve na vernisáž výstavy fotografií Ami Vitale

Ve spolupráci se společností Czech Photo uvádí Filozofická fakulta UK výstavu fotografií americké reportážní fotografky a filmařky Ami Vitale.

Ami Vitale (*1970) je celosvětově uznávaná fotografka, která pracovala pro téměř všechny mezinárodně významné časopisy – National Geographic Magazine, Newsweek, Time, Newyorker a řadu dalších.  Její fotografie byly vystaveny v mnoha světových galeriích a muzeích a jsou součástí soukromých sbírek. Ami Vitale je nositelkou několika cen včetně World Press Photo, Daniel Pearl Award for Outstanding Reporting a další. Časopis Photo District News ji zařadil mezi 30 nejlepších současných fotografů. Koncem devadesátých let pracovala jako reportérka v Praze. Je přesvědčena o tom, že povinností fotožurnalistů je „zachycovat nejen to, co lidi rozděluje, ale i to, co je spojuje“, protože jsme všichni jedna rodina.

Srdečně zveme všechny akademiky, studenty, zaměstnance i širokou veřejnost na vernisáž, která se bude konat ve čtvrtek 6. října 2016 od 17h v Knihovně Jana Palacha, kde bude výstava k vidění od října 2016 do května 2017.

Odkaz na FB událost.

poster NAHLED


Související články