Letošní ples FF a PedF vás pozve na cestu kolem světa

V Kongresovém centru v Praze se bude letos 24. února konat již druhý ročník Společného reprezentačního plesu Filozofické a Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. Tentokrát na téma Cesta kolem světa. Na co se můžeme na plese těšit, v rozhovoru prozrazuje moderátorská dvojice plesu – za FF UK Sára Drahokoupil Vidímová a za Pedf UK Daniel Pražák.

Jak vlastně vznikla myšlenka spojit ples Pedagogické a Filozofické fakulty UK dohromady? Proč spojení konkrétně těchto dvou fakult? A jaké výhody to přináší?

SDV: Myšlenka se zrodila skoro před dvěma lety, kdy se obě fakulty rozhodovaly, jak do budoucna plesy pojmout. Plesy FF UK probíhaly tradičně v Národním domě na Vinohradech, což bylo každým rokem nákladnější a nákladnější. Organizátoři (Studentská rada FF UK) tak hledali kompromis, protože se nechtěli organizace plesů úplně vzdát. Pedagogická fakulta UK kývla a v loňském roce se uskutečnil takový pilotní ročník, který se velmi povedl, tudíž na něj nyní navazujeme. Myslím, že obě naše fakulty mají ledacos společného, studenti mohou najít společná témata a studentské spolky například mohou organizovat akce ve spolupráci se svými protějšky z FF, respektive PedF UK. Rozhodně to přináší pozitiva jako vzájemné poznávání se, vytváření univerzitní identity a další. Také mají obě fakulty svá specifika, která se díky této spolupráci trochu minimalizují. 🙂

DP: Protože ve dvou se to lépe táhne. Protože jsme zjistili, že spolupráce lidí z „peďáku“ a „fildy“ může být mnohostranně zajímavá, ušetří spoustu náročných situací a některé veselé přinese.

Letos je druhý ročník Společného reprezentačního plesu FF a PedF UK. Minulý ročník jste moderovali také spolu, takže se dá říci, že se stáváte tradiční moderátorskou dvojicí. Jak se vám spolu moderuje?

11037912_862260603832916_7285487402266267451_o

Sára a Daniel jako moderátoři Společného reprezentačního plesu FF a PedF UK 2015.

SDV: S Danem se mi loni moderovalo skvěle. Myslím, že jsme si vzájemně hodně sedli, máme podobného nápady a dokážeme se shodnout, což je velmi důležité. Obecně se mi líbí, že ples moderujeme my jakožto studenti, známe naše fakulty, máme k nim vztah, celé to potom působí autentičtěji, než kdyby to moderoval nějaký profík. I když Dan v podstatě profík je. 🙂 Zároveň jsme součástí organizačního týmu plesu, takže můžeme mluvit do programu atd.

DP: Od první chvíle jsme se Sárou zjistili, že máme podobný styl humoru, a to hodně pomáhalo v některých náročných situacích jak při přípravě, tak při samotné improvizaci na pódiu. Oba dva si umíme udělat legraci, a to nejen ze sebe, ale prakticky ze všeho. Každý máme trochu jiný pohled jak na věc moderace, tak obecně na svět, je proto velmi zábavné hledat průsečíky.

celý článek: Letošní ples FF a PedF vás pozve na cestu kolem světa [iforum.cuni.cz, 4. února 2016]

Druhý ročník Společného reprezentačního plesu Filozofické a Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy se bude konat v Kongresovém centru na Vyšehradě ve středu 24. února 2016 od 20:00. Sledujte oficiální web akce, událost na Facebooku a nezapomeňte si včas koupit lístky!


Související články