Závěrečná konference DámePráci.cz představí inovativní aplikaci pro hledání práce

Ve dnech 14.–15. května 2014 se v Era světě na Jungmannově náměstí koná závěrečná konference projektu DámePráci.cz, zaštítěného Studii nových médií FF UK. Bude zde představena nová, inovativní platforma pro hledání pracovní pozice.

Na konferenci bude podrobně představena platforma DámePráci.cz přímo propojující zájemce o práci a zaměstnavatele. Platforma je dostupná z každého webového prohlížeče a také jako aplikace pro chytré telefony či tablety a umožňuje zájemcům o práci zadat specifická kritéria při hledání vhodného zaměstnání tak, aby jim byly přednostně nabízeny ty inzeráty, které jsou pro ně relevantní. Zájemci proto mají větší šanci při pohovoru uspět a nemusejí se zdlouhavě probírat desítkami nerelevantních nabídek a ztrácet tak čas i odhodlání.

Závěrečná konference DámePráci.cz zájemcům umožní vyzkoušet si tuto platformu na vlastní kůži. Dozví se zde informace o genezi projektu a odnesou si také tipy a informace, jak efektivně hledat práci a snáze uspět při pohovorech. Vstup na konferenci je zdarma.

14-04-14_damepraci_rozcestnikNezaměstnanost je v současné době velice aktuálním problémem, který se nejsilněji dotýká mladých lidí, v ohrožení jsou však i další skupiny bez ohledu na věk nebo pohlaví. Alarmující je prohlubování dlouhodobé nezaměstnanosti rizikových skupin jako jsou absolventi, ženy po mateřské dovolené, lidé po padesátce a řada dalších. Čím déle hledá nezaměstnaný práci, tím více klesají jeho očekávání a roste frustrace.

V březnu roku 2014 hledalo v České republice práci okolo 608 000 lidí. Projekt DámePráci.cz tak chce přispět ke zvýšení zaměstnanosti cílových skupin projektu.

Aplikace DámePráci.cz je jedním z výstupů projektu č. CZ.1.04/5.1.01/77.00440 financovaného z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Na projektu spolupracuje Univerzita Karlova v Praze, National University of Ireland Galway a nizozemská Tilburg University.

12-12-01_esf_eu_oplzz_Podporujeme_horizontal_CMYK

Program konference naleznete na adrese www.damepraci.eu/konference

 

Aplikace běží na webové adrese www.damepraci.cz

Více informací o projektu naleznete na www.damepraci.eu

Aplikace pro Android

Aplikace pro iOS

Konference v kalendáři akcí FFUK

Facebookové stránky projektu

Twitter profil projektu