Uživatelský průzkum: Knižní novinky

Blíží se nový akademický rok, což je vhodná doba pro inovaci našich služeb. Přemýšleli jsme, co by si zasloužilo naši péči a narazili jsme na to, že naši čtenáři mají velmi omezené možnosti jak se dozvědět o knižních novinkách ve fondech našich fakultních knihoven. Výjimkou jsou facebookové profily některých knihoven, kde se informace o novinkách v různých podobách objevují. Kompletní seznam všech nových přírůstků v 26 fakultních knihovnách, který by si mohli uživatelé pohodlně procházet, filtrovat jej a vyhledávat v něm zatím nikde k dispozici není. Na obhajobu knihovny dodáváme: V rámci struktury knihoven na FF a technických možností knihovního systému to donedávna představovalo cca 50 „kroků“ v knihovním systému. Jistá kosmetická změna systému nás posunula na 8–10 „kroků“, s čímž už se dá pracovat.

Původní plán byl tedy takový, že budeme v pravidelných intervalech zaplavovat naše webové stránky seznamy novinek. Jenže… Kdo z vás by se tím probíral? Zvolili jsme tedy jinou cestu: v krátkém dotazníku bychom se rádi seznámili s vašimi představami o seznamu novinek (Novinka je kniha vydaná po roce 2010 dostupná prostřednictvím absenční nebo prezenční výpůjčky). Na základě těchto podkladů bychom tak v pravidelných intervalech tvořili seznamy novinek. Interval, způsob distribuce, tematické okruhy – to všechno je předmětem onoho dotazníku.

Prosíme naše čtenáře o vyplnění tohoto dotazníku; i fakt, že o seznam novinek nemáte zájem, je pro nás relevantní informace.

Předem děkujeme za vaši spolupráci a přejeme pěkný zbytek prázdnin!

(Pokud se vám dotazník nezobrazí níže, najdete jej na tomto odkaze.)



Související články