Zaplňte knihovnu!

Možná jste v posledních měsících zachytili několik nesmělých náznaků týkajících se chystaných změn v Knihovně Jana Palacha. Změny se budou týkat prostorů studoven, jejich vybavení a obecně pohodlí v knihovně a mají už svůj zcela jasný plán, který se bude realizovat v průběhu léta. Všechno by mělo být hotové se začátkem nového akademického roku. Více zatím prozrazovat nebudeme, ale rozhodně je na co se těšit.

V souvislosti s těmito změnami nabízí Knihovna Jana Palacha možnost všem svým čtenářům zapojit se do vytváření chystané sbírky oddechové literatury, která bude mít v knihovně nově své vlastní místo. Chcete se zapojit a spolupodílet se tak na rozkvětu Knihovny Jana Palacha? Jsou dvě možnosti:

1) Darovat knihy

Máme zájem o (kvalitní) oddechovou literaturu, tj. detektivky, thrillery, horory, sci-fi, fantasy, komiksy, historické romány, cestopisy, memoáry atd.; dále i o kuchařky, DIY příručky, turistické průvodce atp.

Pokud byste chtěli knihu nebo knihy darovat, pošlete nám zprávu na kjp@ff.cuni.cz (do předmětu napište „zaplňte knihovnu„), ve které prosím uveďte titul či tituly, které můžete nabídnout. Ozveme se vám zpět.

Pokud si knihy od vás vezmeme, uvedeme vaše jméno v čestném seznamu dárců, kteří podpořili vznik sbírky oddechové literatury. Seznam dárců poté bude v knihovně umístěn viditelně a natrvalo. Tato možnost je ideální pro všechny vášnivé knihomoly, sběratele a shromažďovatele knih, kteří už doma nemají v knihovničkách místo na nové nákupy. 🙂

2) Poradit nám s výběrem

Zkuste si na chvíli představit, že máte k dispozici pokojík, k němu hezkou prázdnou knihovničku a u ní pohodlná křesílka, která přímo vybízí k tomu se ponořit do čtení. Jaké knihy byste v takové knihovničce chtěli mít?
Dejte nám vědět na kjp@ff.cuni.cz (předmět zprávy „zaplňte knihovnu“). Zajímají nás vaše tipy na žánry i konkrétní tituly.

Poznámka: Do připravované knihovničky nechceme úplně odbornou literaturu. Knihám z kategorie „populáně naučné“ se nebráníme.

Zapojte se a vytvářejte knihovnu s námi!

poster


autor: Tomáš Vejvoda, Knihovna Jana Palacha