S fakultou mám spojený celý život, říká Hana Markvartová po 40 letech práce pro FF UK

Hana Markvartová, která na FF UK působí od roku 1976, se rozhodla odejít. Vedení fakulty jí děkuje za její práci a do další životní etapy přeje vše dobré.

Osobní oddělení 23. ledna odpoledne uspořádalo oslavu, na kterou přišly desítky kolegů paní Markvartové popřát hodně štěstí a hodně radosti do další životní etapy. „Přál bych si jednou odcházet v takové kondici, v jaké je dnes paní Markvartová,“ řekl současný vedoucí Osobního oddělení Ing. Pavel Kolouch.

Na pracovní i osobní zážitky během působení na FF UK vzpomíná Hana Markvartová v rozhovoru v publikaci Služebníci vědy (Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta, 2013):

„Nejdřív byl jeden počítač na oddělení, pak v každé místnosti a nakonec ho měla každá pracovnice na stole. To šlo rychle. I proto, že do revoluce nás bylo tak šest set padesát zaměstnanců, ale teď je nás devět set padesát.“ (s. 67)

„Jestli tady bude pánbůh, nebo čert, tak to je jedno, protože my ty mzdy stejně musíme spočítat.“ (s. 71)

Hana Markvartová, roz. Rosincová (*1955), v roce 1970 ukončila základní devítiletou školu v Praze na Invalidovně, v roce 1973 byla vyučena v n. p. Chirana v Praze-Modřanech jako elektromechanička. Po maturitě na střední průmyslové škole elektrotechnické v oboru sdělovací a elektronická zařízení v Kutné Hoře nastoupila v roce 1976 na Filozofickou fakultu UK, kde působila jako samostatná pracovnice katedry psychofyziologie a psychologie aplikované v lékařství (pozdější katedry psychologie), referentka a následně deset let vedoucí osobního oddělení.


Související články